”Maja Korp tillhör de mest begåvade unga pianisterna vi har. Hon har utmärkt sig både som solist och kammarmusiker. Genom instrumental skicklighet och stor musikalisk uttryckskraft har hon en levande kontakt med sin publik”.

Detta fina omdöme ger Mats Widlund, professor i pianospel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Edsbergs slott, där Maja studerar på fjärde året.

På söndag kommer hon hit tillsammans med violinisten Carl Vallin och ger konsert i Trollhättans konsthall.

Maja Korp är född och uppvuxen i Vänersborg. Redan som ung tonåring fick hon motta Vänersborgs solistpris. Genom åren har hon sedan studerat för en rad prominenta lärare, deltagit i många mästarklasser för internationellt erkända pianister och framträtt i många sammanhang runt om i Sverige.

Hösten 2018 var hon solist i ett projekt med stråkensemblen Skallsjö sommarorkester, som violinisten Carl Vallin grundade 2013 och fortfarande leder och driver som konsertmästare och konstnärlig ledare.

Carl Vallin är från Härryda, utanför Göteborg, men han har också anknytning till Vänersborg, där han under gymnasietiden gick en spetsutbildning i klassisk musik, vilket resulterade i han blev finalist och hamnade på tredje plats i Polstjärnepriset.

Han var konsertmästare i Västra Götalands Ungdomssymfoniker under flera år.

I samband med sin kandidatutbildning i London blev han tilldelad Guido Vecchis stipendium och deltog i projekt med bland andra London Symphony Orchestra. Väl hemma i Sverige påbörjade han mastersstudier vid Edsbergs slott. Nu alternerar han som konsertmästare i Kungliga Hovkapellet.

Under den spännande konserten i Trollhättan får publiken njuta av musik av Béla Bartok, Ludvig van Beethoven, Jean Sibelius och Sergej Prokofiev.