Minetti Quartett

”Minetti Quartett är en musikalisk sensation” skriver Der Tagesspiegel redan 2009. Samma år beskriver Berliner Morgenpost kvartettens temperament som en explosion. 

Sedan dess har de fyra musikerna spelat på konserthus över hela Europa, deltagit i en lång rad kammarmusikfestivaler och även turnerat i Nord- och sydamerika, Australien, Japan och Kina. Bland de prestigefyllda tävlingar kvartetten har vunnit hittar vi Rimbotti String Quartet competition, the International Haydn Competition, the International Schubert Competition och the Grosses Gradus and Parnassum Prize. Minetti Quartett har också varit ECHO-ensemble, en av de finaste utmärkelserna i europeiska klassiska musiksammanhang för solister och kammarensembler. Även kvartettens skivor har rosats av kritikerna.

Kvartettens namn refererar till en pjäs av Thomas Bernhard, som under många år bodde i Ohlsdorf, där också de två violinisterna är uppväxta. I och med Kultur i Väst-turnén möter Minetti Quartett svensk publik för första gången.

Maria Ehmer, violin
Anna Knopp, violin
Milan Milojicic, viola
Leonhard Roczek, cello