Tillsammans gjorde dessa fyra konserten till en fin upplevelse. Fr. v.: Emma Johansson, Alisia Thinter, Ellen Edkvist och Marcus Bertzén.

 

 

Dramatik, nerv och nyans

präglade konserten i Missionskyrkan

 

Konserten Från Bach till Piazolla med Marcus Bertzén, cello, och Emma Johansson, piano, lockade mycket folk till Trollhättans missionskyrka. Konserten präglades av en innerlig känsla med uttryck, nerv och nyans, som växlade mellan mjukt och finstämt till stor dramatik.

På programmet stod musik av Ludvig van Beethoven, J. S. Bach, Camille Saint-Saëns och Ástor Piazzolla. Och trots att detta var de två musikernas första konsert tillsammans var de redan helt samspelta.

Publiken fick också njuta av dem var för sig. Marcus framförde Bachs krävande cellosvit i D moll i sex satser. Och Emma spelade Beethovens pianosonat nr 26 i Ess dur på ett fantastiskt sätt, uttrycksfullt och nyanserat med otroligt snabba fingrar i ett rasande tempo.

Konsertens häftigaste inslag var utan tvekan Piazzollas Le Grand Tango – dramatisk, argentinsk tango, som fick publiken att jubla.

Kvällen inleddes av två elever från N3 – Ellen Edkvist gitarr, och Alisia Thinter, cello.

 

Ellen var först ut, ensam på scenen, med ett krävande stycke av Matteo Carcassi, som hon framförde mycket nyanserat och fint och dessutom utan noter.

 

 

 

Alisia spelade säkert och med fin tonbildning ett långt stycke av Vivaldi tillsammans med sin lärare Klara Skogqvist. Alisia är bara tio år och har spelat cello i fyra år.

Lisbeth Bengtsson